Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A haláltalizmán 301-350

 301.

Amint megsebzed Tyucsevet, látod, hogy Thaum különös mozdulatokat tesz. Tyucsev láthatatlanná válik. Meglepetten hőkölsz hátra, de Kasszandra már kardjával feléd döfve rád támad. Tyucsev a hátad mögé kerül, kardját sújtásra lendíti. Thaum újra varázsolni kezd. Úgy érzed, minden oldalról támadnak, keményen kell védekezned. Ha segítségért fohászkodsz az egyik Istenhez - lapozz a 330-ra. Ha úgy gondolod, hogy saját ügyességed is elegendő a győzelemhez - lapozz a 292-re.

 

302.

Előrelépsz és a remegő fáklyafényben egy szöveget olvasol a négyzet alakú kőpilléren:

 

A skarabeus bogár mérgétől legtávolabb

Halálosabb mérget lelsz, mint a sárkány tüze.

 

Míg a különös üzenet jelentésén töprengsz, kevés


por hullik a hajadra. Fölpillantasz és látod, hogy a mennyezet recsegve süllyedni kezd. A sziklából kiálló, olajozott fémtüskék merednek feléd. Az egyiken karóba húzott, összezúzott csontváz van. Előreugrasz, mert hatalmas robajjal egy kőtábla ereszkedik a kijárat elé. Már csak abban reménykedsz, hogy ki tudsz csusszanni az egyre szűkülő nyíláson. Dobj két kockával! Ha a kapott összeg kevesebb vagy Ugyanannyi, mint ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 103-ra. Ha a kapott összeg nagyobb, mint ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 215-re.

 

303.

Végigmész a Kovács utcán. Egy bádogosműhely mellett a páncélkovács műhelyét pillantod meg. Ha belépsz - lapozz a 139-re. Ha továbbmész - lapozz a 104-re.

 

304.

Továbbmész az Ezüst utcán, elhaladsz a bezárt ékszer- bolt előtt, aztán balra fordulsz a Könyves

sétány nevű fasorra. Két hatalmas, szürke kőépület áll az út két oldalán. Egy csoport kék tógás fiatalember megy be a szemközti házba. Egy ősz öregember vezeti őket, aki halványkék köntöst visel. A közelebbi épületen zászló leng, rajta könyv és papírtekercs rajza látható. Ez lehet a könyvtár. Ha megnézed, milyen információt találhatsz a könyvtárban - lapozz a 346-ra. Ha megvizsgálod a másik épületet, hogy kiderítsd, mit csinálnak ott a fiatalok - lapozz a 279-re.

 

305.

Amikor kifelé indulsz a fűrészporral felszórt padlójú helyiségből, hallod, hogy Tyucsev megkérdezi a csapostól: - Ki volt ez az ijedt nyulacska? - Odasétál a tolvajokhoz. Ha kisietsz erről a tolvajtanyáról és örülsz, hogy életben maradtál - lapozz a 289-re. Ha kardot rántasz és azt kiabálod: - Ki az ijedt nyulacska? - lapozz a 294-re.

 

 

306.

Az alkimista egy kenőccsel teli korsót ad az aranyadért. - Azonnal dörzsöld a karodra és a mellkasodra. Ettől majd egy hétig olyan kemény lesz a bőröd, minta fakéreg - mondja. - Megfogadod a tanácsát. Miután az egészet a bőrödre kened, elkezd égetni. A fájdalom szinte elviselhetetlen, a

bőröd felhólyagzik. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még élsz, Alembic kissé aggódva megjegyzi: - Ajaj, lehet, hogy megavasodott. Majd elmúlik. Én becsületes ember vagyok. Itt a hét aranyad. Talán próbálj ki valami mást. - Visszakapod a pénzedet. Ha még nem tetted, kipróbálhatod a többi portékáját is.

 

Szerencse Köve - 10 arany        Lapozz a 266-ra.

Gyorsaság Gőzei - 10 arany      Lapozz a 233-ra.

Élet Vize - 12 arany                   Lapozz a 360-ra.

 

Ha undorodva otthagyod a boltot, lapozz a 28-ra.

 

307.

A bokrok közé bújsz, remélve, hogy az Elfek nem tudják követni a nyomodat. Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 293-ra. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 344-re.

 

308.

Épp időben lapulsz a sziklafalhoz. A kövek lezúdulnak melletted és nem sokkal alattad csattannak a lépcsőkön. Óvatosan folytatod az utadat fölfelé a lépcsőkön. Lapozz a 192-re.

 

309.

Az ékszerész a pult mögé nyúl a kardjáért, de a te gyorsaságoddal nem vetekedhet. Megragadod a kardot és a pengét a torkának szegezed. Az ékszerész megfeszül és rimánkodni kezd. - Ott a páncélszekrényem. Vigyél el mindent, csak ne bánts! - A szoba végében álló páncélszekrényre


mutat. Az egyik tolvaj, egy vékony, sunyi alak megkötözi az ékszerészt. Ha akarod, megtarthatod a kardját. A másik két barna nadrágos gonosztevő hűvösen tekint rád. Ha magadnak követeled a zsákmány tekintélyes részét - lapozz a 66-ra. Ha csak kis részesedést kérsz - lapozz a 354-re.

 

310.

Van nálad egy fiolával a Borostyánfenyő Gyantájából? Ha igen - lapozz a 385-re. Ha nincs - lapozz a 369-re.

 

311.

Ez az ember a Skarlátvörös Imádkozó Sáska Rendjének szerzetese, a fegyvertelen harc művésze. Ütései és rúgásai halálosak. Valahányszor megnyer egy Fordulót, dobj egy kockával! Ha 5-öt vagy 6-ot dobsz, lapozz a 366-ra.

 

A Skarlátvörös Imádkozó

Sáska Szerzetese    ÜGYESSÉG 9    ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 325-re.

 

312.

Sajnos a tolvajok meghallották. A legfiatalabb egy falikárpit mögé rejtőzve hangtalanul mögéd oson. Izzó fájdalom hasít a hátadba. Mérgezett tőrrel szúrt le. A földre rogysz, képtelen vagy megmozdulni. Az ifjú tolvaj közömbösen elveszi a pénzeszacskódat. Lapozz a 109-re.

 313.

Amikor átvágsz a kietlen síkságon, az ég elszürkül és esőcseppek szakítják meg töprengésedet. Az eső egyre sűrűbben esik; lehajtott fejjel mész, hogy az arcod száraz maradjon. Nem veszed észre, hogy egy nagy szárnyas szörny készül lecsapni rád. Leterít - vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még életben vagy, fölugrasz. Egy sasfejű szárnyas oroszlánnal találod szembe magad. Fel akar falni. Meg kell küzdened a Griffel.

 

Griff                 ÜGYESSÉG 8     ÉLETERŐ 14

 

Ha 6-ra, vagy az alá csökkented az ÉLETEREJÉT - lapozz a 94-re.

 

314.

Felmarkolsz néhány pikkelyt, de a nagy sietségben megbotlasz egy fekete gyöngyökkel megrakott aranyládában. A Sárkány feléd fordul. Míg föltápászkodsz, tüzet okád rád. A kicsapó lángnyelvek körülölelnek és hamuvá égsz. Lapozz a 43-ra.

 

315.

- Ó, igen? - mondja Vagrant. - És mi légyen az? - Ha azt válaszolod, hogy még nem mondhatod meg, mi az, de Fell-Kyrinla templomában található - lapozz a 370-re. Ha megmondod nekik, hogy a Haláltalizmánról van szó, és kész vagy megosztani velük a zsákmányt, amikor hozzá jutsz - lapozz a 276-ra.

 

316.

- Nem hagyhatod itt Tyucsevet! - Felugranak, kardot rántanak és rád támadnak. Lapozz a 368-ra.

 


317.

A Sárkány lágy hangja igen kellemes, nyugodtan elbeszélgetsz vele. Elmondja, hogy ő a kapu őre. Közlöd, hogy át kell menned a kapun. Elámító bűbájától el vagy ragadtatva, ezért amikor azt mondja, hogy itt kell hagynod a fegyvereidet, mielőtt elindulsz, teljesíted a kívánságát. Amint hátat fordítasz neki, a Sárkány rád veti magát és összeroppantja a nyakadat, akár egy gallyat. Lapozz a 43-ra.

 

 

318.

Még mindig Elvira mögött ülsz, amikor az Ingoványi kapu nevű utcán belovagoltok a Tanulás Városába. Szürkecéhekbe. A legtöbb világosszürke kőépület igen nagy. Sokféle embert látsz. Néhány férfi világoskék tógát visel, ezek tudósok és professzorok a Tanulás Céheiből. Errébb fiatal fiúk és lányok sétálnak, kezükben könyvek és tekercsek. Nyolc harcosnő még mindig veled van. Ha leugrasz a lóról és megpróbálsz megszabadulni tőlük - lapozz a 362-re. Ha meggondolod magad és csendesen velük mész, hogy találkozz Hawkanával - lapozz a 351-re.

 


319.

Erőlködsz, hogy kiszabadulj a tóból, de egy lágy, megnyugtató hang azt sugallja, hogy békés álomba merülsz. Semmit sem érzel, mikor a hűvös, zöld vízbe gázolsz. A Gyilkos Fűz elbájolt. Vesszőivel csapkod, amint a víz alá merülsz. Vesztesz 4 ÉLETERŐ pontot! A fájdalom fölráz álmodozásodból és kivergődsz a tóból. Fölpillantasz és látod, hogy a Fűz törzséről két nagy, zöld szem bámul rád. Meg kell küzdened vele.

 

Gyilkos Fűz      ÜGYESSÉG 8      ÉLETERŐ 12

 

Ha sikerül négyszer eltalálnod, lapozz a 26-ra.

 

 

320.

A másik két tolvaj elmenekül, amikor látja, hogy milyen könnyedén küldted a másvilágra vérengző barátjukat. Egyedül maradsz az üzletben a halott ékszerésszel. Néma szemrehányással néz rád. Ha kiteszed a ZÁRVA táblát és megpróbálod kinyitni az ékszerész páncélszekrényét - lapozz a 341-re. Ha azonnal elmész, mielőtt még gyilkosság gyanújába keverednél - lapozz a 304-re.

 


321.

A remegő fáklyafényben egy feliratot olvasol a henger alakú pilléren:

 

A jelkép mögött, az első ajtón

Találod azt, amiért az életed kockáztatod.

 

A három kőpillér hirtelen eltűnik. Meglepetten hőkölsz hátra, de semmi más baljóslatú dolog nem történik, a szoba üres marad. Úgy döntesz, továbbmész. Lapozz a 339-re.

 

322.

- Honnan jött a karaván? Talán a Baljóslatú Ormoktól? - kérdezi az őrjárat Kapitánya. Mit mondasz, honnan jött?

 

Az Ormoktól                             Lapozz a 173-ra.

A Végzet Rónáinak Városából   Lapozz a 123-ra.

Serakubból                              Lapozz a 191-re.

 

323.

Mohón elveszi a pénzt és azt mondja: - A bejárat egy nyitott csatornanyílás, amely a Kereskedő soron a csatornákba vezet. A helyedben én most nem mennék oda, de holnap déltájban már biztonságos lesz. - Megköszönöd neki és indulni készülsz, amikor két Új vendég lép be a söröspince félhomályában. Az egyik nagyon magas, inas férfi, hátán fekete köpeny, amelytől még sötétebb lesz körülötte a félhomály. Az egyetlen színfolt rajta göndör, szalmaszőke haja. A másik egy csinos


fiatal nő, aki furcsa vértezetet visel. A csapos morog valamit a bajsza alatt, aztán mosolyt erőket az arcára. - Tyucsev, Kasszandra! Isten hozott benneteket! - kiáltja alázatosan. A söntéspult túlsó végébe megy, hogy kiszolgálja Tyucsevet, aki egy kancsó Rá pálinkát rendelt. Kasszandra egy közeli üres asztalhoz ül, és Tyucsev csatlakozik hozzá. Mit teszel?

 

Kimész a fogadóból?               Lapozz a 363-ra.

Leülsz és kiiszod a sörödet?     Lapozz a 2-re.

Bemutatkozol nekik?                Lapozz a 374-re.

 

324.

Felemelsz egy pikkelyt, de megbotlasz egy tűzopálokkal megrakott serlegben. Amint visszanyered az egyensúlyodat, felkapsz három pikkelyt és mielőtt a Sárkány megfordulhatna, visszafutsz a szűk, kanyargós folyosón. Amilyen gyorsan csak tudsz, kisietsz a barlangból és folytatod az utat a hegyen fölfelé. Lapozz a 310-re.

 

325.

Kardod végighasítja a mellkasát és a szerzetes elterül a földön. Átlépsz a holtteste fölött és elmész a szekér mellett. Visszanézve legnagyobb meglepetésedre látod, hogy a szerzetes talpra szökken és elfut. Nyilván csak tetszhalott volt. Vállat vonsz és továbbmész. Lapozz a 392-re.

 326.

Hegységhez közelegsz, mely délre elnyúlva bíbor derengésbe vész. Előtted fekszik a fennsík. Hirtelen sötét árnyék borul rád. Fölnézel. Egy hatalmas madarat látsz, amint éppen lecsapni készül. A csőre önmagában nagyobb, mint te magad. Mit teszel?

 

Állva küzdesz meg vele?           Lapozz a 18-ra.

Féltérden küzdesz meg vele?    Lapozz a 27-re.

A földre hasalsz?                     Lapozz a 37-re.

 

327.

Egy pillanatra elárulják érdeklődésüket. Tyucsev hűvösen így szól: - Nincs időm ilyen kalandokra - de a kíváncsisága nyilvánvaló. Eltöprengsz, hogy talán hiba volt elmondani nekik. Fölállsz és távozol. Amint mész fölfelé a lépcsőkön, még látod, hogy Tyucsev odamegy a tolvajokhoz. Lapozz a 289-re.

 

328.

Amint fölfelé mászol, a lépcsőkön, egyre nagyobb lesz a meleg és a páratartalom. Csorog rólad a verejték. Amikor fölnézel, látod, hogy a sziklafal teteje már csak alig hatvan méternyire van fölötted. Hirtelen néhány szikla zúdul le a tetőről. Dobj két kockával! Ha a kapott összeg kevesebb vagy ugyanannyi, mint az ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 308-ra. Ha a kapott őszszeg nagyobb, mint az ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 277-re.

 

329.

Megmotozod a két tolvajt és 6 aranyat találsz náluk. Lapozz a 304-re.


330.

Melyik istenhez fohászkodsz?

 

Avatarhoz, az Egyetlenhez        Lapozz a 347-re.

Az Életszellemhez                     Lapozz a 284-re.

Rochevalhoz, a Lovagok

Istenéhez                                 Lapozz a 361-re.

Mindenek Anyjához                  Lapozz a 248-ra.

Sorshoz                                   Lapozz a 389-re.

 

 

331.

A folyó a dombok közül széles síkságra folyik, ahol északnak fordul. Nyugatnak tartasz a vad, füves sztyeppén keresztül. Mikor már azt hiszed, leráztad üldözőidet, egy csapat gyorsan közeledő alakot pillantasz meg. Bajszod alatt szitkozódva rádöbbensz, hogy újra a sarkadban vannak. Makacsul tovább mész, de a fáradtságnak megvan az ára. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Már éppen elhatározod, hogy szembefordulsz az ellenfeleiddel, mikor porfelhőt pillantasz meg a távolban. Hamarosan már jól látható húsz lovas alak. Feléd vágtatnak. A lovak patáinak dübörgését feléd hozza a szél. Az Elfek ezt látva felhagynak az üldözéssel és visszahúzódnak. Nyilván nem akarnak találkozni a lovasokkal. Örülsz, hogy a hátukat látod és úgy döntesz, bevárod a lovasokat. Ahogy közelebb érnek, látod, hogy egy csapat harcosnő jön feléd,


akik láncinget és bőrpáncélt viselnek. Zord arckifejezésük nem sok jót ígér, amint körülötted körözve egyre szorosabb gyűrűbe fognak. A Kapitány feléd léptet a lován és röviden megkérdezi, mit keresel itt, az ingovány szélén. Mit felelsz?

 

Megkéred őket, hogy segítsenek a

küldetésedben?                                   Lapozz a 101-re.

Azt mondod, hogy egy másik világból

csöppentél ide?                                    Lapozz a 73-ra.

Azt hazudod, hogy egy megtámadott karaván

Egyetlen túlélője vagy?             Lapozz a 322-re.

Süketnémának tetteted

magad?                                   Lapozz a 35-re.

Követeled, hogy vigyenek Ingoványi

Szürkecéhekbe?                       Lapozz a 95-re.

 

332.

Az ajtó mögött puszta kőfalat találsz. Ezt az ajtót befalazták. Becsukod. Úgy érzed, mintha a majom az ajtón gúnyosan vigyorogna rajtad. Választhatsz egy másik ajtót. Melyiket választod?

 

Amelyiken a kígyó van              Lapozz a 168-ra.

Amelyiken a skarabeus bogár

van                                          Lapozz a 377-re.

Amelyiken a sárkány van          Lapozz a 352-re.

 


333.

- Megőrültél? Nincs az a pénz, amiért én kirabolnám Fell-Kyrinla templomát - válaszolja Vagrant. - Ha beszélsz nekik a Haláltalizmánról - lapozz a 276-ra. Ha inkább blöffölsz és azt mondod, majd találsz mást, akivel megoszthatod a zsákmányt - lapozz a 367-re.

 

334.

Az Ingoványi kapu nevű utcán belovagoltok a Tanulás Városába, Szürkecéhekbe. A legtöbb világosszürke kőépület igen nagy. Sokféle embert látsz. Néhány férfi világoskék tógát visel, ezek Tudósok, és professzorok a Tanulás Céheiből. Arrébb fiatal fiúk és lányok sétálnak, kezükben könyvek és tekercsek. Rájössz, hogy így fegyvertelenül nem sokra mennél ezekkel a harcosnőkkel, így hát nincs más választásod, velük kell tartanod. Lapozz a 351-re.

 

 

335.

A Sárkány meg sem próbál követni. Kirohansz a barlangból és továbbmászol a csúcs felé. Lapozz a 369-re.

 


336.

A tudós az Istenek Könyvéhez vezet, egy nagy bőrkötésű könyvhöz, arany lapokkal. Az aranyozott szélű lapokat forgatva rájössz, hogy Orbnak sok Istene van. Az egyik oldalon felismersz egy jelképet, amit a harcosnők viseltek. Az ő istennőjük - Fell-Kyrinla, a mennyek vívómestere. Jó Rochevalnak, a Lovagok Istenének esküdt ellensége. Izgatottan fedezel fel egy utalást a Talizmánra: „Némelyek úgy hiszik, segítségével parancsolni lehet a Halál élőholt szolgáinak.” Lapozol egyet. Itt Mindenek Anyjára találsz utalást, aki a Természet maga, az élet őrzője, aki mindenkivel törődik. A következő gazdagon illusztrált oldal Anarchillal foglalkozik, az erkölcs felrúgójával, aki megveti a rendet. Éppen Avatarnál, az Egyetlennél tartasz, aki a fény maga, amikor rájössz, hogy jócskán besötétedett, míg te itt olvastál. Megköszönöd a Tudósnak és gyorsan elindulsz, remélve, hogy találsz egy biztonságos helyet éjszakára. Lapozz a 186-ra.

 

337.

Már szemmel láthatóan nem érdekled őket, és átülnek az asztalodtól a hat tolvajhoz beszélgetni. Úgy döntesz, távozol a Vörös Sárkány Fogadóból, amíg lehet. Lapozz a 289-re.

 

338.

Nem enged át. Ha arrébb lépsz, és megengeded, hogy ő menjen át elsőnek - lapozz a 379-re. Ha kevésbé udvariasan felszólítod, hogy takarodjon az utadból - lapozz a 311-re.

 339.

Végigpróbálod az összes ajtót, de csak egyet tudsz kinyitni. Nincs más választásod, be kell menned a következő szobába. Széles csarnokba lépsz, amely hosszan elnyúlik jobbra-balra. A szoba közepén rettenetes bálvány áll. Talapzata egy feltekeredett kígyófarok. Izmos törzséből négy karmos kéz áll ki, tetején két rémisztő fej, hátán denevérszerű szárnyak. A földön olvasható felirat szerint ez itt Damolh, a Semmi Istenének, az Üresség Szájának fia. A szemben lévő falon négy ajtót látsz, kettőt balra, kettőt jobbra. Mindegyik ajtón egy-egy jelkép van. Balra, a legtávolabbi ajtón egy zöld kígyó képe látható. A következőn egy vigyorgó majom, a harmadikon egy fekete skarabeus bogár, jobbra, a legtávolabbin pedig egy tüzet okádó vörös sárkány van. Melyik ajtót nyitod ki?

 

Amelyiken a kígyó van?                        Lapozz a 168-ra.

Amelyiken a majom van?          Lapozz a 332-re.

Amelyiken a skarabeus bogár

van?                                         Lapozz a 377-re.

Amelyiken a sárkány van?         Lapozz a 352-re.

 

 

340.

Egyebek között tolvaj is vagyok - mondja Tyucsev. - Miért akarsz tolvajokkal találkozni? - Elmondod neki, hogy van egy elintézetlen ügyed és némi segítségre lenne szükséged. - Ó, értem - mondja -‚

de rám most szükség van a templomban. Nem érdekel. - Ha fölállsz és kimész az utcára - lapozz a 289-re. Ha megemlíted, hogy a Haláltalizmánról van szó - lapozz a 327-re.

 

 

341.

Amint megérinted a páncélszekrényt, vakító lángcsóva borít el. A páncélszekrényen tűzcsapda volt - megégtél. Lapozz a 109-re.

 

342.

Tyucsev közétek lép. Kardja majdnem akkora, mint te magad, de ő csak lazán fél kézzel fogja. Kasszandra hátralép, kezét karba fonja. - Nehéz harcod lesz, Tyucsev! - lihegi.

 

Tyucsev           ÜGYESSÉG 10      ÉLETERŐ 12

 

Ha Tyucsev ÉLETEREJÉT 4-re vagy az alá csökkented, lapozz a 355-re.

 


343.

Egyetlen hatalmas kardcsapással a Ghoul sápadt, nyálkás nyakába vágsz és lefejezed a szörnyet. Végre holtan rogy a földre. Amilyen gyorsan csak tudsz, visszarohansz a falhoz a feléd botorkáló zombik elől, mert tudod, hogy amilyen gyorsan csak lehet, meg kell találnod a hátsó kaput. - Lapozz a 99-re.

 

 

344.

Pillanatokon belül hallod, hogy az Elfek köréd gyűlnek. Kardjukkal döfködni kezdik a bokrokat. Rájössz, hogy nincs más esélyed, szembe kell nézned velük. Fölállsz és kardot rántva rájuk rohansz. Egyikük különös mozdulatot tesz. Hirtelen fájdalom hasít beléd, a földre zuhansz. Az Elfek aljas, sötét mágiát használnak. Képtelen vagy ellenállni, csak nézed, amint kezed-lábad megkötözik. Visszavisznek magukkal a Hasadékba és soha többé nem látod meg a napvilágot. Küldetésed itt véget ér.


345.

A remegő fáklyafényben egy szöveget olvasol a kocka alakú pilléren:

 

A skarabeus bogár mérgétől legtávolabb

Halálosabb mérget lelsz, mint a sárkány tüze.

 

A három pillér hirtelen eltűnik. Meglepetten lépsz hátra. A szoba üres marad, semmi baljóslatú dolog nem történik, így hát úgy döntesz, hogy továbbmész. Lapozz a 339-re.

 

346.

A könyvtár első terme tele van asztalokkal, ahol íródeákok dolgoznak: másolják a könyveket és tekercseket. Az egyik ablakmélyedésben, egy plüssfotelben ráncos öreg ül, aki a tudósok halványkék köntösét viseli. Elég idegennek érzed magad páncélban itt, a könyvtárban, ahol legfeljebb a tollak sercegése töri meg a csendet. - Üdvözöllek a Járóföld legnagyobb könyvtárában - szólal meg a Tudós. - Válassz ki bármilyen könyvet vagy tekercset, amit elolvasnál. Akarod, hogy segítsek? Mit tanulmányozol? - Ha az Istenekről kérsz valami olvasnivalót - lapozz a 336-ra. Ha Szürkecéhek történelméről akarsz olvasni - lapozz a 196-ra.

 

347.

Semmi sem történik. Lapozz a 292-re.

 


348.

A sár, amit odadobtál, egy láthatatlan alakról pereg le. Egy három méter magas, vékony, emberszerű teremtmény alakja rajzolódik ki előtted. Szinte gépiesen tart feléd, és csak akkor döbbensz rá, hogy meg akar támadni, amikor már föléd tornyosul. Meg kell küzdened a Láthatatlan Támadóval!

 

Láthatatlan Támadó   ÜGYESSÉG 7   ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 250-re.

 

349.

- Mit gondolsz, ki vagy te? Isten talán? Maga Vagar, a Csaló? Takarodj! - mondja vicsorogva Vagrant. - Kezével elutasítóan int. Lapozz a 367-re.

 

350.

Észreveszed, hogy a szarkofág alja üreges. Áttörsz rajta, és egy folyosóra bukkansz ki alatta. Leugrasz és követed a dohos, kanyargó falat. Végül napfényt látsz magad előtt. Újra a lépcsőkhöz jutsz, nem sokkal a dübörgő vízesés fölött. Továbbmászol. Lapozz a 328-ra.