Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kakhabadi játszható értelmes fajok

 • Ember:se gyengéje,se erőssége nincs. Bármilyen kasztot választhat
 • Elf: Az íjászathoz(ügy:+2) és a mágiához(- 1 életerőpontba kerül a varázslat) jobban értenek,mint a harchoz (Életerő:-1)
 • Két alfaj létezik:
 • Erdei elf: Képes az állatokkal beszélni,sebzése íjászkodásnál +1
 • Fekete elf:A sárkányok testvéreinek nevezik őket,mert mentalitásuk is azokéhoz hasonló A Fekete Elfek előnye: a Sárkánytestvér Minden Fekete elf amikor születik átmegy egy egy szertartáson ahol egy sárkány (akit később sárkánytestvérének nevez majd) egyik testrészét ajánlja neki,ami átalakul,és majd az elf fogja birtokolni. Az átadott testrész tulajdonságainak nagy részét megorzi.Az elfet és a sárkányt összeköto szerv sérülései közösek:pl:ha az elf karja köti össze a sárkánnyal és megvágják akkor a fele sebzést a sárkány kapja,de csak akkor ha a kéz köti össze oket és ott kapta a sebzést,más esetben csak az elf szenvedi el a sebzést.A fekete elf az alábbi testrészeket kaphatta,amibol csak 1-et választhat a játékos:
 1. Sárkányszem: Az elf szeme a sárkányéhoz hasonlóan fog kinézni.Az elf látása hasonló lesz a sárkányéhoz illetve egyféle mentális kapcsolat kiépül a sárkánytestvérével:bár azt amit éppen a sárkány lát az elf nem látja,de amit már látott a sárkány az az elfnek is beugrik az emlékezetébe ha látja.Példa:Karuin a sárkány elmegy és egy útelágazásnál balra megy.Ha Zujk a fekete elf (aki a sárkánytestvére) arra megy akkor még nem fogja tudni hogy merre ment Karuin,de ha meglátja az elágazást akkor tudni fogja,hogy balra kell mennie.
 2. Sárkánygerinc: Valójában ez egy nagyon eros tartást és páncélzatot nyújt az elfnek.Gerincénél tüskék nonek ki és csontja oly mértékben megerosödik,hogy a gerincét nem lehet eltorni (nem sebezhetetlen a gerincénél,csupán csak eltörni/szétvágni nem lehet).Az elf többi csontja is erősebb lesz. Ugyancsak az elf gerince nagy terheléseket képes elbírni,akár több száz kilót is elbír,inkább a lába vagy a keze nem bírja adott esetekben.
 3. Sárkánykéz: Az elf keze rendkívül erős lesz.+1 sebzést kap a kezére valamint tűzálló lesz.
 4. Sárkánycsontok: Ez valójában a sárkány karmaira és fogira vonatkozik. Az elf szinte törhetetlen,acélkemény karmokkal rendelkezik amik kb. 10-50 cm-esek lehetnek. A karmok harcra és kapaszkodásra is alkalmasak. Értékeik:a gyorsasága megegyezik az elf ökölharcban lévo gyorsaságával,ereje pedig 4. A fogazata is rettentő kemény,képes elrágni csontokat is.
 5. Sárkánygége: Az elf a sárkányhoz hasonlóan képes tüzet okádni. A tüzet harconként lőheti,ami 10-et sebez.
 6. Sárkányszív: A lehető legerősebb összekötő kapocs. Az elf és sárkánytestvére alig hagyják el egymást,és közösen élnek át minden gyötrelmet és kínt. Játéktechnikailag ez annyit tesz hogy az elszenvedett sebzést 50-50 százalékban kapják. Ha valamelyikük életereje 0 alá csökken (általában az elfé),akkor az illető nem hal meg mindaddig amíg a társa fizikuma 0,fölött van. Ha a társa is meghal akkor végleg elpusztulnak,ellenkező esetben regenerálódik és visszatér a halálból. Kevés fekete elfnek adatik meg az összekötő szív ereje,de akik megkapták,most mind az (fekete) elf vezetőség élén állnak.
 7. Sárkánypikkely: Az elf bőre megerősödik,bár nem lesz pikkelyszerű Az elf immúnis lesz a tűz által okozott sebzésekre,kivéve a szeménél.
 8. Sárkánytudat: Az elf a sárkányi tudat egy részét kapja meg ami által immúnis lesz az elméje ellen induló varázslatokra. A sárkányi tudat ugyancsak magában hordozza az értelmet és a kimagasló mágiát(nem kell életerőpontot a varázslatba fordítana)
 • Ork:Nagyon erős(életerő:+2)de kissé tompa agyú(ügyesség:-1) lények Különleges képességük az erőállattá lényegesülés(Vérfarkassá,Vérmedvévé stb. alakulnak)Ilyenkor az életerejük, és a sebzésük a duplája lesz
 • Manó: kis lények(életerő:-2)de fürgék(ügyesség:+1). Kedvenc fegyverük a lándzsa Különleges képességük a teljes betegség és méregimmunitás
 • Törpe: Masszív,és szívós lények(életerő:+2) Különleges képességük:Ha harc közben mi sebzünk,és 5-öt vagy 6-ot dobunk duplázódik a sebzés. De ennek a hátránya az hogy törpe nem lehet varázsló
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.