Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képzettségek

ÍJÁSZAT

Ha ezt választod, induláskor az általános felszerelés mellé egy íjat és egy tucat nyílvesszőt is kapsz: három fűzlevelű vesszőt (ezeknek a nyílvesszőknek a hegye fűzfalevél alakú: 2 ÉLETERŐ pontot sebeznek), három bélfürkészt (3 ÉLETERŐ pont sebzés), három páncéltörőt (2 ÉLETERŐ pont sebzés, de csak bizonyos ellenfelekkel szemben hatásos) és három süvítő gömb nyílvesszőt (1 ÉLETERŐ pont sebzés, de röptében félelmetes hangot ad). Jegyezd fel a Kalandlapodra, hogy hány és milyen fajta nyílvessződ van! Ha kilősz egy vesszőt, ne felejtsd el kihúzni a listáról! Ha szerencsés vagy, esetleg újra felhasználhatsz egy ellőtt nyilat vagy találhatsz másikat.   

 

 

A KARDRÁNTÁS MŰVÉSZETE

Ennek a harci tudománynak a művelői egyetlen villámgyors mozdulattal rántják elő a kardjukat, és még ugyanazzal a lendülettel le is sújtanak ellenfelükre. Ez azt jelenti, hogy a harc első körében megvágod az ellenfeledet, 8 ÉLETERŐ pontot sebezve rajta, akármilyen is az ÜGYESSÉGE.

 

 

UGRÁSOK HARC KÖZBEN

Ha ennek vagy mestere, fantasztikus ugrásokat és akrobatikus mutatványokat vagy képes véghezvinni. Ilyenkor +3 sebzés jár.

 

HARC KÉT KARDDAL)

a ezt sajátítottad el, egyszerre tudsz bánni két karddal.Ha két karddal támadsz egy ellenfélre, és 9-et vagy annál többet dobsz, még egyszer támadhatsz, mielőtt ellenfeled visszatámadhatna. (Ez nem jelenti azt, hogy ha másodjára is 9-nél többet dobsz, harmadszor is támadhatsz!)